Reguli

Dragă ciclistă,

Suntem aproape gata de start și abia așteptăm să ne cunoaștem la startul celei de-a doua editii a concursului de ciclism feminin din România. Pentru un plus de siguranță, iți recomandăm să te familiarizezi cu recomandările de mai jos:

1) Cip-ul de cronometrare și numărul de concurs sunt cartea ta de vizită pe timpul compețitiei. Fără ele, nu exiști și nu figurezi în clasament.
2) Casca de protecție este obligatorie, iar bicicleta trebuie să fie în stare bună de funcționare, pentru siguranța ta și a colegelor de competiție. Înaintea startului, membrii echipei Road Grand Pink vor verifica temeinic următoarele aspecte: închiderea sub bărbie a căștii, funcționarea frânelor și prezența capacelor de ghidon la bicicletă. În cazul în care unul dintre aceste criterii nu este îndeplinit, îți spunem cu regret că nu vei putea participa în concurs. La fața locului vor fi ateliere de biciclete, fă o vizită la corturile lor, cu mult înainte de start, dacă ai nevoie de suport tehnic.
3) Fairplay-ul și grija pentru siguranță trebuie să primeze! Orice comportament nesportiv la adresa colegelor de competiție, organizatorilor sau spectatorilor va fi sancționat prin descalificare.
4) Urmărește în permanență îndrumările voluntarilor și ale echipei Road Grand Pink de pe traseu, și numără turele efectuate pentru a nu risca o descalificare.
5) Manifestă prudență în zonele tehnice ale traseului. În acest sens, îți amintim câteva reguli ce se aplică în competițiile de ciclism:
– Fii în permanență previzibilă în deplasare, nu schimba brusc direcția și nu frâna excesiv dacă nu este necesar.
– Anunță intenția de a depăsi o concurentă din fața ta strigând „vin prin stânga” sau „loc”. Permite concurentelor mai rapide să te depășească menținând direcția și viteza pentru câteva secunde.
Anunță intenția de a încetini sau de opri în situații imprevizibile strigând “stop”.
– Redu viteza treptat și anunță-ți intenția în cazul în care vrei să oprești la un punct de hidratare/revitalizare.
– Evită depășirile în curbă sau la întoarcerile la punct fix. Traseul nostru permite suficiente manevre în zonele de linie dreaptă.
– Asigură-te că în curbă îți păstrezi trasa și nu incomodezi concurentele ce rulează în paralel.
instructiuni2

– Dacă ești începatoare și nu ai experiență, evită rulajul în pluton (stând foarte aproape în spatele altei concurente).
– În cazul în care decizi să mergi în pluton, recomandăm păstrarea unei distanțe de siguranță de aproximativ 0.5 metri față de bicicleta din față.
– În pluton, evită rulajul în lateralul roții spate a unei alte concurente (aproximativ la ora 5 sau ora 7 față de bicicleta din față). Acesta este un punct foarte riscant ce poate rezulta în accidentări în cazul în care una dintre voi face o schimbare de trasă sau direcție.
instructiuni1

6) În cazul constatării unui accident, raportează de urgență situația unui voluntar sau organizator.
7) În cazul unei defecțiuni tehnice (inclusiv pană) încearcă să încetinești cat mai ușor și să te retragi, dupa ce te asiguri, pe partea dreapta a drumului.
8) Zâmbește, ajută, bucură-te de #Road Grand Pink!