PROFIL DE CICLISTĂ – Ana-Maria Olaru

 

„M-am urcat pe bicicletă prima oară la 27 de ani… am luat bicicleta unui prieten şi m-am dus în Parcul Moghiorș seara, pe întuneric, că să nu mă vadă nimeni – am stat în parc până am învăţat să merg pe ea. După asta a venit prima bicicletă, un mountain bike cu care m-am aventurat pe munţi, iar mai apoi a apărut și o cursieră care a venit odată cu participarea, în echipă, la triathlon.”

 

PRENUME  – ANA-MARIA

VÂRSTA –  32

OCUPAȚIE  – Strategic Planner

DISCIPLINĂ – Triathlon

ECHIPA – High5 Rock&Roll Girls

BICICLETĂ – MTB KONA

PALMARES – Locul 2 la Primul Triathlon la No Stress Olimp 2014

Locul 1 la Ștafeta Sprint Feminin Mamaia Challenge 2013 (bicicletă)

1. Când si cum a apărut ciclismul în viața ta?

M-am urcat pe bicicletă prima oră la 27 de ani… am luat bicicleta unui prieten și m-am dus în Parcul Moghiorș seara, pe întuneric ca să nu mă vadă nimeni – am stat în parc până am învățat să merg pe ea. După asta a venit prima bicicletă: un mountain bike cu care m-am aventurat pe munți și cursiera care a venit odată cu participarea, în echipă, la triathlon.

2. Moutainbike, șosea, cicloross, triatlon sau …?

Triathlon și șosea în primul rând după care mountainbike.

3. De ce concursuri de ciclism?

Pentru că au printre cele mai frumoase trasee, pentru că am descoperit locuri extraordinar de frumoase și pentru că e o ocazie excelentă de a petrece timp cu oamenii din comunitate.

4. Cum te antrenezi?

În afară de ieșirile pe bicicletă, alerg și merg la spinning la sală.

5. Echipamentul de ciclism ocupă un loc special în garderoba ta?

Echipamentul sportiv ocupă un întreg raft la mine în dulap iar cele 2 biciclete ocupă tot balconul.

6. Familia ce părere are despre pasiune ta pentru ciclism?

Nu înțeleg neapărat ce fac cu ciclismul sau de ce, dar se bucură când ne auzim după concurs și îmi aud vocea entuziasmată de cât de frumos a fost.

7. Ce obiective ai pentru 2015?

Principalul focus este să mă antrenez mai mult – anul trecut am participat la multe concursuri însă nu am ridicat și nivelul antrenamentelor. În 2015 aș vrea să fiu mai pregătită ca până acum.

8. Ce temeri ai avut la început? 

Frică de căzături a fost destul de mare, însă, ca în orice alt lucru nou pe care îl inveți, odată cu numarul de kilometri făcuți pe biclă, scade și frica.

9. Ce ponturi ai avea de împărtașit?

Nu e nicio rușine să ajungi pe ultimul loc la un concurs – la primele concursuri la care am participat, am ajuns ultima, dar extrem de mândră de mine și de numărul de kilometri pe care l-am facut – mai bine ultima la concurs, decât prima pe canapea, la televizor.

10. Te deplasezi la job cu bicicleta? Daca nu, de ce? 

Încă nu, prefer oricând să merg zeci de kilometri în afara orașului, pe soșea sau pe munți, decât să merg printre mașini – aleg de cele mai multe ori mersul pe jos.

523437_437419752975510_1612794580_n