PROFIL DE CICLISTĂ – Claudia Pop

 

„Ca de obicei m-am aruncat cu capul înainte fără să mă gândesc prea mult la riscuri, așa că nu pot zice că am avut temeri. După prima căzătură, am început sa fiu puţin mai precaută. După ce m-au fugărit nişte câini în drum spre job, mi-am cumpărat un dispozitiv de alungat câinii. Există soluţii pentru toate temerile.”

 

 

NUME – Pop

PRENUME – Claudia

VÂRSTA – 31

OCUPAŢIE – Software Developer, Oracle

DISCIPLINA – MTB

BICICLETA – Focus Whisler (MTB), Scott Contesa (cursieră)

PALMARES 2014

  • Locul 1 No Stress Triatlon Mogosoaia – categorie de vârstă
  • Locul 1 No Stress Triatlon Olimp – categorie de vârstă
  • Locul 1 Maratonul Transilvaniei MTB
  • Locul 3 VLC Mountainbike

PALMARES 2013

  • Locul 3, nivel 3, Riders Club Comana
  • Locul 3, nivel 3, Riders Club Moara Vlăsiei
  • Locul 2, Zimbrăria Neagră XC
  • Locul 3, nivel 3, Riders Club Chindia Challenge
  • Locul 2, nivel 3, Riders Club 4 pedale

1. Când si cum a aparut ciclismul in viata ta?

În 2012 începusem să mă deplasez cu bicicleta la serviciu și mi-a plăcut atât de mult încât am vrut să merg şi în timpul liber. Pentru că nu ştiam trasee şi nu prea aveam cu cine să ies, am decis să mă înscriu în 2013 la un concurs de MTB la Comana. Mi-a plăcut enorm, am plecat de acolo foarte entuziasmată şi mare mi-a fost mirarea când am ajuns acasă şi am aflat de pe site că luasem locul 3. Am văzut că se poate, și de atunci am început să particip la cât mai multe concursuri de MTB.

2. Mountainbike, șosea, cicloross, triatlon sau …?

MTB detaşat și triatlon pentru variaţie. Am început să cochetez și cu ciclismul de șosea și începe să-mi placă parcă din ce în ce mai mult

3. De ce concursuri de ciclism?

Pentru că îmi place să simt adrenalina de dinaintea fiecărui concurs, pentru că întâlnesc mereu oameni deosebiţi de la care am ce învăţa și cu fiecare concurs se leagă noi prietenii. Și nu în ultimul rând, pentru senzaţia minunată de după concurs când ţi-ai demonstrat ţie că poţi

4. Cum te antrenezi?

Ies în weekend cu bicla la ture în jurul Bucureștiului și la munte când am timp. Îmi plac și orele de indoor cycling când vremea e urâtă şi încerc să ajung şi la clasele de fitness măcar o dată pe săptamână.

5. Echipamentul de ciclism ocupă un loc special în garderoba ta?

La început rezervasem doar un sertar pentru echipamentul de alergat. Când a apărut pasiunea pentru ciclism, am mai rezervat un alt sertar și pentru această disciplină. Acum hainele sport au ajuns să aibă o pondere mare în dulapul meu, am ajuns să mă uit mai mult pe site-uri sport decât să mă duc în mall pentru haine normale.

claudia1

6. Familia ce părere are despre pasiune ta pentru ciclism?

Inițial au fost puțin speriaţi, dar apoi m-au susținut pentru că au văzut cât de fericită mă face şi ce stare de bine imi oferă acest sport.

7. Ce obiective ai pentru 2015?

Să ies la ture mai multe cu Contesa (cursiera) pe care am cam neglijat-o în favoarea MTB-ului.

8. Ce temeri ai avut la început?

Ca de obicei m-am aruncat cu capul înainte fără să mă gândesc prea mult la riscuri, așa că nu pot zice că am avut temeri. După prima căzătură, am început sa fiu puţin mai precaută. După ce m-au fugărit nişte câini în drum spre job, mi-am cumpărat un dispozitiv de alungat câinii. Există soluţii pentru toate temerile.

9.Ce ponturi ai avea de împărtășit pentru fetele care vor să se apuce de ciclism?

Să aibă încredere în ele, să facă cât mai multe plimbări şi să interacţioneze cu persoane care împărtăşesc aceeaşi pasiune.

10. Te deplasezi la job cu bicileta? Daca nu, de ce?

Am avut un an când mă deplasam aproape zilnic, din păcate în ultima vreme din ce în ce mai rar. Planul este să fac bike day la muncă cât mai curând.

claudia2