PROFIL DE CICLISTĂ – Karina Bonta

„Având în vedere că prima mea tură pe bicicletă proprie s-a lăsat cu o căzătură şi un deget rupt, dar am continuat să pedalez, nu pot spune că mi-a fost frică de căzături. Cel mai frică mi-a fost şi sincer încă îmi mai este, de pană sau să se strice ceva la bicicletă în timpul unui concurs.”

NUME: Karina Bonta

VÂRSTA: 22

OCUPAȚIA: Marketing Campaign Specialist IBM România

DISCIPLINA: Şosea, MTB

ECHIPA: BikeXpert Racing Team

BICICLETA: Cannondale Synapse

PALMARES 2014

  • Locul 2 Tour of Thassos Roadbike
  • Locul 3 Velopower Road Race
  • Locul 1 Maratonul Dunării Călărăşene

1. Când şi cum a apărut ciclismul în viaţa ta?

Ciclismul a aparat acum un an în viaţă mea, datorită tatălui meu care mi-a insuflat această pasiune, dar şi din cauza a doua operaţii de menisc în urma cărora nu am mai putut practica voleiul.

2. Mountainbike, şosea, ciclocross , triatlon sau…?

Şoseaua în primul rând, dar de câteva luni şi MTB.

3. De ce concursuri de ciclism?

Pentru că îmi place foarte mult să pedalez şi să fac sport în aer liber, să mă catâr, pentru că sunt o fire competitivă, pentru că vreau să imi depăşesc de fiecare dată limitele, iar adrenalină pe care o simţi pe coborâri nu poate fi comparată cu nimic.

4. Cum te antrenezi?

Iarnă: Spinning de 3-4 ori pe săptămâna; forţă de 3 ori pe săptămână; schi de tură de 2 ori pe săptămâna; alergare când vremea este foarte urâtă. Când vremea îmi permite, ies la rulaj cu bicicleta pe şosea.

Vara: Cât mai mulţi kilometri, diferenţă de nivel, încerc să ies de minim 4 ori pe săptămâna cu bicicleta în săptămânile când am concursuri, iar în rest de 5-6 ori pe săptămâna.

5. Echipamentul de bicicletă ocupă un loc special în garderoba ta?

Normal. Am un dulap întreg doar pt el.

6. Familia ce părere are despre pasiunea ta pt ciclism?

Provin dintr-o familie de sportivi, mama atletă, tată alergare şi bicicletă, deci mă susţin şi sunt foarte mândrii de mine. Iubitul meu pedalează şi el în aceeaşi echipa deci la toate antrenamentele şi concursurile suntem împreună.

7. Ce obiective ai pentru 2015?

Să mă antrenez cât de mult pot, să particip la toate concursurile importante de şosea şi MTB şi să fiu pe podium la majoritatea.

8. Ce temeri ai avut la început?

Având în vedere că prima mea tură pe bicicletă proprie s-a lăsat cu o căzătură şi un deget rupt, dar am continuat să pedalez, nu pot spune că mi-a fost frică de căzături. Cel mai frică mi-a fost şi sincer încă îmi mai este, de pană sau să se strice ceva la bicicletă în timpul unui concurs.

9. Te deplasezi la job cu bicicleta?

Nu, deoarece la birou nu am unde să o las în siguranţă şi la vedere.

karina1